Over

De geschiedenis van Normalia… een relaas van hoogtes en laagtes, van herinneringen en zwarte gaten, van het krieken van de dag tot de vroege uurtjes (het volgende krieken van de dag), van de nuchterheid zelve tot de beschonken geest… Een relaas van een blijvende indruk in het geheugen gegrift.

Wat in 1998 ontstond als de studentenkring van de lerarenopleiding van Erasmushogeschool Brussel, had Normalia al een voorgeschiedenis. Daar is echter weinig over geweten… Een studiegroep? Een studentenraad? Of gewoon een groep vrienden? Veel duidelijkheid is daar niet over, maar daar lag alleszins de kiem van wat we vandaag kennen als Normalia.

In onze reeds 21-jarige geschiedenis zijn vele activiteiten de revue gepasseerd. De traditionele dopen, ontgroeningen en overdrachten, met daarnaast enkele toppers. Zo kennen we allemaal de Poeperkesfuif (enkele jaren hét topevenement binnen BSK), de Brueghelcantus, jenevervoetbal, de Wissel-je-lintcantus, de Kerst-TD (welke we nu kennen onder WinterWonderLand), het galabal,... Verhalen en anekdotes, zoals de beruchte doodskaartjes, een onzichtbare Senior en vice, de slapende schacht op het terras van de BOJ, een zoveelste hamer pikken op een cantus,…

Reeds 21 jaar kleurt Normalia campus Jette blauw en wit en dit tot in de vroege uren. Eens het hart blauw-wit kleurt, verandert het nooit. Vele anciens zakken met plezier nog af naar één of andere activiteit van onze kring. Het blije weerzien met oud-medestudenten of bestuursleden of commilitones verwarmt ons elke keer.

Binnenkort verhuist het Departement Lerarenopleiding en Pedagogie van het Jonge Kind. Campus Jette wordt ingeruild voor Campus Kanal in de Dansaertwijk in hartje Brussel. Een nieuw hoofdstuk voor Normalia, een nieuwe uitdaging om, na Jette, Brussel blauw-wit te kleuren en de muren te doen daveren!


Ut vivat, crescat et floreat Normalia!