Over

De geschiedenis van Normalia… een relaas van hoogtes en laagtes, van herinneringen en zwarte gaten, van het krieken van de dag tot de vroege uurtjes (het volgende krieken van de dag), van de nuchterheid zelve tot de beschonken geest… Een relaas van een blijvende indruk in het geheugen gegrift.

Wat in 1998 ontstond als de studentenkring van de lerarenopleiding van Erasmushogeschool Brussel, had Normalia al een voorgeschiedenis. Daar is echter weinig over geweten… Een studiegroep? Een studentenraad? Of gewoon een groep vrienden? Veel duidelijkheid is daar niet over, maar daar lag alleszins de kiem van wat we vandaag kennen als Normalia.

In onze geschiedenis zijn vele activiteiten de revue gepasseerd. De traditionele dopen, ontgroeningen en overdrachten, met daarnaast enkele toppers. Zo kennen we allemaal de Poeperkesfuif (enkele jaren hét topevenement binnen BSK), de Brueghelcantus, jenevervoetbal, de Wissel-je-lintcantus, de Kerst-TD (welke we nu kennen onder WinterWonderLand), het galabal,... Verhalen en anekdotes, zoals de beruchte doodskaartjes, een onzichtbare Senior en vice, de slapende schacht op het terras van de BOJ, een zoveelste hamer pikken op een cantus,…

21 jaar lang kleurde Normalia campus Jette blauw en wit en dit tot in de vroege uren. Sinds het voorjaar van 2020 kleuren we onze nieuwe campus in de Dansaertwijk ook in onze favoriete kleuren. Campus Kanal is nu onze thuis. Eens het hart blauw-wit kleurt, verandert het nooit. Vele anciens zakken met plezier nog af naar één of andere activiteit van onze kring. Het blije weerzien met oud-medestudenten of bestuursleden of commilitones verwarmt ons elke keer!

Ut vivat, crescat et floreat Normalia!